Melkers Chark AB | Kundkontakt: 023-77 79 00 | info@melkers.se |  Läs mer under Kontakt

Svartrökt Fädbodskinka med Västerbottenostflarn

Ingredienser

 

4 skivor Svartrökt Fädbodskinka från Melkers

1 st. skivor tunnbröd
2 dl riven Västerbottenost

Sås
½ dl. majonäs
½ dl creme fraiche
Bladen från 2 kvistar finhackad blad persilja
½ tsk. vegetarisk buljong

Gör så här 

1. Sporra eller skär ut tunnbrödet i bitar på ca 3 x 3 cm. Riv osten och strö på tunnbröden rikligt, grädda i 170 grader ca 10 min.
2. Blanda ingredienserna till såsen, späd med vatten till lagom konsistens.
3. Vik och lägg på skinkan och toppa med lite av såsen, riven ost och bladpersilja.

Rökt kalkon med Nobisdressing på surdegsknäcke

Ingredienser 

4 skivor rökt kalkon från Sörensens
4 bitar surdegsknäcke
1 ägg
1 msk rödvinsvinäger
2.5 dl matolja
1/2 tsk salt
lite svartpeppar
1 tsk fransk ljus senap
½ vitlöksklyfta
1 msk finhackad gräslök

 

Gör så här 


1. Lägg ägget i kokande vatten och låt dem koka i 3 minuter, varken mer eller mindre.
2. Knäck ägget och skrapa ut det lösa innehållet i matberedarens behållare. Kör sönder ägget.
3. Droppa sedan omväxlande i vinäger och olja i äggen under tiden som matberedaren går, ta det försiktigt med oljan. Ha tålamod, så småningom tjocknar såsen som en majonnäs.
4. Då all vinäger och olja är tillsatt, smaksätt med salt, peppar, senap, krossad vitlök och fint hackad gräslök.
5. Vik snyggt ihop kalkonskivorna på surdegsknäckebrödet och toppa med Nobisdressingen, garnera med bladpersilja.

Mousse på hamburgerkött och kavringsflarn

Ingredienser 


4 skivor rökt Hamburgerkött från Melkers
1 dl grädde 
1 dl creme fraichè
1.5 gelantinblad
1 tsk. hönsbuljongpulver
4 tunna små skivor av kavring
1 kvist blad persilja till garnering
Salt och peppar. 

 

Gör så här 


1. Lägg ut kavringen på smörad plåt, pensla lite smält smör på brödet och ställ in i ung ca 5 timmar (eller tills kavringsskivorna är hårda) på 80 grader. 
2. Skär köttet i små, små, tärningar. Lägg gelantinbladen i rikligt kallt vatten. 
3. Koka upp grädde, creme fraichè, hönsbuljongen och köttärningarna, låt koka i ca 10 minuter. 
4. Krama ur gelantinbladen och tillsätt i blandningen så gelantinbladen smälter. Rör om och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i en form lagom stor så blandningen blir ca 2 cm djup. Ställ in i kylen ett par timmar så moussen stelnar.
5. Stansa ur moussen med utstickare ca 2 cm i diameter och lägg på kavringschipsen, garnera med bladpersilja.

Bitå på Fäbodfalukorv

Bitå betyder bita av på dalmål. Man kan göra denna som hel för ex. picknick eller skära rullarna i skivor till snittar.

Ingredienser 


400 g Fäbodfalukorv
1 st. tunnbröd
2 dl riven Prästost
½ dl. mjuk färskost t.ex. Philadelphia
Bladen från 2 kvistar finhackad bladpersilja 

 

Gör så här 
 

1. Skär supertunna skivor av Falukorv på längden, helst på skärmaskin.
2. Blanda ostarna och persilja. Lägg ut tunnbröd Falukorv ovanpå och bred på ostblandningen.
3. Rulla ihop hårt och lida in i plastfilm, ställ in i kyl några timmar. Vid serveringen skär upp i lagom tunna skivor.

Basturökt kalkonbröst

 Ingredienser 

4 skivor Basturökt kalkonbröst från Sörensens
4 bitar Skedvibröd
1 msk. Liss-Ellas senap (gärna smaken söt och stark)
1 dl creme fraiche 
½ msk. vegetarisk buljong (pulver) 
1 kvist persilja eller färsk dragon 


 

Gör så här 


1. Vispa upp Creme Fraiche hårt med elvisp blanda i vegetarisk buljong och senap efter smak.
2. Vik ihop snyggt kalkonskivorna på Skedvibrödet och toppa med moussen, garnera med persilja eller färsk dragon.

1 / 1

Please reload

Här följer de mest smaskiga recept på snittar inspirerat av vårt utbud.  Perfekt till bjudningar eller som guldkant på helgen.